Modern üzleti és termelési kihívásokhoz való akalmazkodását segítő fejlesztések

Projekt bemutatása

 • Pályázati azonosító: GINOP-1.2.8-20-2020-02548
 • Projekt címe: Modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések Kiss Attila Egyéni vállalkozó részére.
 • Projekt összköltsége: 46 332 750 Ft
 • Támogatás összege: 32 432 925 Ft
 • Támogatási intenzitás: 70%
 • Projekt megvalósításának helyszíne: 4031 Debrecen, Határ út 17118/40.
 • Projekt megvalósításának kezdete: 2020.06.15.
 • Projekt tervezett befejezése: 2021.11.30.

Projekt leírása

A projekt keretében az új 1 db NEU AR C600 E2 Tömbös szikraforgácsoló gép; az 1 db SGA-2550 AHD Síkköszörű, és az 1 db GH-1640ZX-T Esztergagép beszerzése és üzembe helyezésére került sor. A beszerzett eszközök újak, saját kategóriájukban a legkorszerűbb technológiát biztosítják. A korábbi több éves, használt gépeket kiváltva jelentős minőségi és termelékenységi növekedést lehet azokkal elérni, így fokozva a cég eredményességét.

 

Acél alkatrészek felületkezelése vegyi barnítással Kiss Attila egyéni vállalkozásában

 

 

Projekt bemutatása

 • Pályázati azonosító: GINOP-1.2.2-16-2017-01696
 • Projekt címe: Acél alkatrészek felületkezelése vegyi barnítással Kiss Attila egyéni vállalkozásában
 • Projekt összköltsége: 51 756 770 Ft
 • Támogatás összege: 25 878 385 Ft
 • Támogatási intenzitás: 50%
 • Projekt megvalósításának helyszíne: 4002 Debrecen, Balmazújvárosi út 14.
 • Projekt megvalósításának kezdete: 2017.09.01.
 • Projekt tervezett befejezése: 2018. 06. 11.

Projekt leírása

A projekt során egy, a vállalkozás céljainak megfelelően tervezett és egyedileg legyártott komplett „Fémfelület kezelő” üzemsor beszerzése és üzembe állítása történt meg. Típusa: „12 fázisú, MVB (meleg-vegyi-barnító) berendezés”. Az üzemsor teljes egészében képes a vállalkozás működése során felmerülő fémfelület-kezelési igények teljes körű, és a legmagasabb szinten is elfogadott minőségű kiszolgálására. Technikai feltételek: Elektromos teljesítmény: 12 kW; Elektromos áram szükséglet: 3 x 400 V, 30 A; Sűrített levegő kiépítés: 6 bar nyomásra. Az üzemsorral végzett fémbarnítási (kémiai oxidálási) technológia során az acél alkatrész felületén kopásálló, kemény, dekoratív, korrózióállóvá vált fekete bevonat képződik. A vas és ötvözeteinek felületén kémiai eljárással igen tömör, fő tömegében magnetit réteg képződik, amely jól tapad az alapfémhez, kemény és kopásálló. Színe az alapanyag minőségétől, a felület megmunkálásától és az alkalmazott eljárástól függően kékes, barnás, fekete árnyalatú. A kémiai oxidálás (az ún. barnítás vagy feketítés) alkalmazási köre igen elterjedt: pl. forgácsolt alkatrészek, gépek, műszerek, szerszámok, fegyverek, ékszíjtárcsák, csavarok, dugókulcsok, csigafúrók, marók, perselyek, tengelyek, sajtolt lemezalkatrészek, acélalkatrészeinek kezelésére alkalmas. A felhasználás területei: Korrózióvédelem, különösen hasznos a méretváltozást nem tűrő speciális alkatrészek esetében. Egységes esztétikai megjelenés elérése: a nagyvállalatok, „multik” az általuk felhasznált alkatrészeket különböző beszállítóktól szerzik be. A vegyi barnítás alkalmas ezen alkatrészek egységes, esztétikus felületének kialakítására, ezért mind gyakrabban kérik barnítva az alkatrészeket. Műszaki célra: csillogásmentes felület eléréséhez, pl. optikai eszközökben. Díszítésre: pl. dísztárgy jellegű tömegáru felületkezelésére. Az üzemsor segítségével az állandó kiváló fémbarnítási minőséget az eljárás lépéseinek pontos betartásával tudjuk biztosítani, melyek a következők: Rozsdamentesítés mechanikai úton (homokszórás szükség esetén); Előmelegítés; Kémiai zsírtalanítás; Öblítés; Barnítás 1. fázis; Öblítés, ellenőrzés; Barnítás 2. fázis; Öblítés, ellenőrzés; Közömbösítés; Öblítés; Utókezelés konzerválás; Szárítás. A megfelelő minőségű oxidréteg kialakításához a munkadarab kifogástalan zsírtalanítása, oxidmentesítése valamint alapos vizes öblítés szükséges. Továbbá az eljárás valamennyi fázisában elengedhetetlen a technológiai előírások pontos betartása: a barnító folyadék vegyi összetétele, az üzemi hőmérséklet, valamint az üzemi folyamatidők tekintetében is. Ezt a célt szolgálja a fenti berendezés részegységeinek összehangolt, automata működését biztosító, elektronikus vezérlés. A mechanikai szennyeződéseket eltávolító „szemcseszóró berendezés”, illetve a sűrített levegő előállítását biztosító „kompresszor” és kiépített levegőcső hálózat, már a vállalkozás rendelkezésére áll korábbi pályázatból.

Hő és felületkezelés eszközeinek, gépeinek beszerzése Kiss Attila egyéni vállalkozónál

 

 

Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból nyert támogatásból nitridáló és cementáló kemencék, nitrogén generátor, homokfúvó berendezés, izzító és hőntartó kemencék, olajkádak, valamint keménységmérő-műszerek beszerzésére került sor.

A projekt során beszerzett eszközök révén komplex hőkezelő és felületkezelő üzemegységben hőkezelés, cementálás, só és gáznitridálás, barnítás, extrudálás tevékenységek zajlanak cégünknél. A megvalósított projekt kapcsán nem csak saját gyártási és szolgáltatási körüket tettük komplexebbé, hanem térségi hiányt is pótoltunk.

Komplex technológia fejlesztés Kiss Attila egyéni vállalkozónál

Egyéni vállalkozásunk elsősorban korszerű tömegcikkgyártásra használt egyedi szerszámok készítésével, iparban alkalmazott alkatrészek gyártásával foglalkozik. Megrendelőink növekvő mennyiségi és minőségi igényeit gyártástechnológiánk és gépparkunk folyamatos korszerűsítésével, fejlesztésével, illetve újabb és újabb kiegészítő szolgáltatások bevezetésével elégítjük ki.

Vállalkozásunk a piaci szegmensben jelentkező, egyre élesedő minőségi, mennyiségi, és hatékonysági verseny miatt, a pályázat keretében CNC megmunkáló központ beszerzését és vállalatirányítási rendszer kiépítését, továbbá informatikai és telephely fejlesztést valósít meg. A projekt eredményeképp megerősítjük a piacon elfoglalt vezető szerepünket.

A tiszántúli térségünkben jelenleg 40-50%-kal kevesebb a nagyméretű alkatrészek megmunkálására alkalmas gép, mint amennyire megrendelői igény van. A jelen projektünk kiemelt eleme ezért, egy CNC megmunkáló központ beszerzése, mely lehetővé teszi olyan nagyméretű alkatrészek megmunkálását, amelyeket eddig nem állt módunkban elvállalni. Másik szempont, hogy az új megmunkáló központ forgácsolási teljesítménye megmunkálási sebességben kb. 60%-kal, és pontosságban 100%-kal nagyobb a jelenleginél. Ezáltal tovább csökkenthető a vállalási határidő, amellyel gazdasági növekedést érhetünk el.

A vállalatirányítási rendszer bevezetése a korszerű gyártástechnológia és a vállalkozás minőségbiztosítása szempontjából szükséges. Eredményeként a vállalkozás működésének egésze nyomon követhető, elemezhető, ezáltal minőségileg fejleszthető, és egyszerűsíthető lesz.

Az informatikai fejlesztés keretében hardver beszerzése történik, mivel a meglévő eszközök nem elegendőek a vállalkozás egészét felölelő vállalatirányítási rendszer bevezetéséhez.

A cég a 30 évvel ezelőtt létrehozott telephelyét mára kinőtte, további fejlődést a Debreceni Regionális és Innovációs Parkban lévő ipari csarnokban kívánja megvalósítani. Az itt, 2006-ban, zöldmezős beruházással épült 1.000 m²-es üzem ½-ed részét le kívánjuk választani, így az ingatlan használata a leválasztást követően osztottan (külön-külön) történne. Meg kívánjuk valósítani az ingatlan műszaki szétválasztását, önálló bejárat, önálló közművek kialakítását.

Energiafelhasználásunkat megújuló és környezetbarát energiák alkalmazásával kívánjuk korszerűsíteni, csökkenteni. A telephelyen történő ingatlan-átalakítási munkálatok alkalmassá teszik az ipari csarnokot a vállalkozás korszerű működtetésére.

A vállalatirányítási rendszer szállítójával 2013.09.30-án megkötésre került a szerződés, mely alapján megkezdődött a projekt.

Pályázati azonosítónk: GOP-2.1.1-12/B-2013-1905

Vissza nem térítendő, Európai Uniós támogatás 65 833 342 Ft, a projekt tervezett összköltsége 164 583 355 Ft

Kedvezményezett neve: Kiss Attila EV, 4031 Debrecen, Bartók Béla utca 47.

Elérhetősége: Kiss Attila, 0652530038

Közreműködő: Nemzetgazdasági Minisztérium

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

www.nfu.hu | http://www.magzrt.hu

szechenyi 2020 also infoblokk bg